By | 5 تیر 1402
5 عمل خطرناک کاربران

ما از ویروس‌های توزیع شده بر روی فلاپی دیسک‌ها و موریس؛ اولین کرمی که در سال 1988 اینترنت را آلوده کرد، به ظهور تروجان‌ها، جاسوس‌افزارها و باج‌افزارها؛ بزرگترین تهدیدات سایبری امروزی رسیدیم.

در زیر 5 عملی که کاربران با انجام آن باعث به خطرانداختن سیستم خود و نقض حریم خصوصیشان می شوند را میبینید:

نادیده گرفتن رمز عبور قوی: این یکی از رایج ترین اشتباهات و در عین حال یکی از اقداماتی است که بیشترین تأثیر را بر حفظ امنیت سایبری می گذارد. درضمن به اشتراک گذاشتن رمزهای عبور نیز بسیار رایج است. برای مثال بسیاری از افراد رمزهای عبور Netflix یا Spotify خود را در یک پیام یا ایمیل برای خانواده یا دوستان نزدیک خود می فرستند. هر ساله بسیاری از مردم به دلیل مراقبت نکردن از گذرواژه‌هایشان، حساب‌هایشان را از دست می دهند و یا با از دست رفتن اطلاعات حساب های کاربری خود مواجه می شوند. برای جلوگیری از این امر، توصیه می شود رمزهای عبور امن، با حداقل 12 کاراکتر و ترکیبی از حروف بزرگ و کوچک، اعداد و کاراکترهای خاص ایجاد کنید. به همین ترتیب، همیشه توصیه می شود که آنها را هر چند ماه یکبار به روز کنید و از آنها در چندین پلتفرم یا حساب های مختلف استفاده نکنید.

به روز رسانی، به روز رسانی، به روز رسانی: همه سیستم ها و دستگاه ها دارای به روز رسانی های منظم هستند که نه تنها برای بهبود یا اصلاح قابلیت استفاده از آن ها بکار می رود، بلکه برای اعمال وصله های امنیتی برای جلوگیری از آسیب پذیری های احتمالی طراحی شده اند. پیام به‌روزرسانی اغلب در زمان‌های نامناسب یا زمانی که اتصال Wi-Fi نداریم ظاهر می‌شود و معمولاً نصب آن را به تعویق می‌اندازیم یا حتی نادیده می‌گیریم و ناخودآگاه دری را برای حملات سایبری باز می‌گذاریم. فقط با به روز نگه داشتن دستگاه های خود، می توانیم از بسیاری از آسیب پذیری هایی که ممکن است رخ دهد جلوگیری کنیم.

استفاده از شبکه های وایرلس رایگان: استفاده از شبکه های Wi-Fi رایگان در رستوران ها، فرودگاه ها، ایستگاه های قطار یا مترو، هتل ها و حتی حمل و نقل عمومی یا خصوصی به طور فزاینده ای افزایش یافته است. محققان امنیتی در موارد متعدد نشان داده‌اند که این نوع شبکه‌های بی‌سیم امنیت کمی دارند یا اصلاً امنیت ندارند. توصیه می شود به یک شبکه ناشناخته و رایگان متصل نشوید. اما اگر مجبور هستید، استفاده خود را به وبگردی محدود کنید، از وارد کردن رمز عبور یا استفاده از اپلیکیشن های حساس مانند پلت فرم های پرداخت یا دسترسی بانکی خودداری کنید.

پذیرش سیاست های حفظ حریم خصوصی و مجوزها بدون بررسی آنها: چه کسی تا به حال شرایط و ضوابط استفاده از داده ها را خوانده است ؟ بیشتر کاربران این متون طولانی که درک آن ها هم گاهی می تواند برایشان دشوار باشد را بدون بحث می پذیرند. در حالی که می تواند منجر به یک مشکل امنیتی جدی و حتی نقض تمام داده های ما شود. از یک طرف، مجرمان سایبری اغلب از برخی برنامه ها یا برنامه های محبوب برای انتشار کدهای مخرب خود استفاده می کنند، در حالی که توسعه دهندگان مخرب برخی از بندهایی که شامل دادن مجوز برای جمع آوری، ذخیره و حتی تجارت با این داده ها است را پنهان می کنند. با صرف چند دقیقه زمان برای بررسی مجوزها و شرایط قبل از نصب یک برنامه، می‌توانیم قربانی فریب یا افشای اطلاعات شخصی خود نشویم.

بازدید و اعتماد کردن به وب‌سایت‌های ناامن: راهی برای شناسایی این نوع وب‌سایت‌های تقلبی این است که به دنبال اشتباهات کوچکی مانند اشتباهات تایپی، متن بد نوشته شده یا وجود تصاویر گمراه‌کننده یا بی‌کیفیت باشید. با این حال، موثرترین روش بدون شک تجزیه و تحلیل URL، با شاخص های امنیتی مانند گواهینامه های SSL (که با وجود قفل در کنار آدرس وب مشخص می شود) است. یا هشدارها، مانند وجود کاراکترهای نامنظم یا زیر دامنه های آن وبسایت.

پیش تر مقاله ای تحت عنوان «HTTPS به معنای امن بودن نیست!» در سایت قرار داده شده که می توانید از طریق لینک زیر آن را مشاهده کنید:

HTTPS به معنای امن بودن نیست!

اگرچه اینترنت هنوز یک ابزار نسبتاً تازه است اما ما در حال حاضر تجربه زیادی برای جلوگیری از قربانی شدن مهاجمان سایبری در اختیار داریم. بار دیگر، ما باید خواهان آموزش و دقت زیاد کاربران در زمان استفاده از اینترنت باشیم، زیرا آموزش و دانش؛ کلید دستیابی به فضای دیجیتال امن برای همه است.

 

 

منبع:

Checkpoint

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *